Πιλοτική Λειτουργία

Κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε

25 Οκτ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

Το φως της δημοσιότητας είδαν τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα,  με επίκεντρο το ‘’γκρεμισμένο’’ κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και Λύκειο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, και στα οποία γίνεται λόγος για πλήρη εγκατάλειψη και  αδράνεια. Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται , μάλιστα , από επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό που στόχο έχει τη δημιουργία εντυπώσεων περί απουσίας της Δημοτικής Αρχής .

Το Γυμνάσιο και Λύκειο αντιμετωπίζει προβλήματα κτηριακά, όμως, η επιλεγμένη προβολή και η μεγέθυνση των συγκεκριμένων κτηριακών φθορών με αφορμή τη σχολική κατάληψη των προηγούμενων ημερών, δεν ανταποκρίνονται στην πλήρη πραγματικότητα.

Η Δημοτική Αρχή έχει κινηθεί ήδη προς βελτίωση των υποδομών, και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα (πλήρη ανακαίνιση χώρων προσωπικής υγιεινής, φροντίδα των κιγκλιδωμάτων , συντήρηση εσωτερικών τοίχων, επιδιόρθωση υπάρχουσας μόνωσης του κτηρίου, ανακατασκευή γυψοσανίδας στις σχολικές αίθουσες, εξασφάλιση χρηματοδότησης για κατασκευή κεραμοσκεπής και γηπέδου) είναι εμφανή και στη διάθεση του πολίτη.

Ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Στεφανάκης, στέκεται στο πλευρό των μαθητών και όχι απέναντί τους. Επισημαίνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως, από τη στιγμή που εξ όσων γνωρίζουμε  δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ επιτόπιο ρεπορτάζ  στον χώρο του σχολείου από κανέναν εκπρόσωπο ΜΜΕ , το σχετικό κείμενο που κυκλοφορεί στον Ηλεκτρονικό Τύπο έχει κατασκευαστεί με άλλο σκοπό.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου