Πιλοτική Λειτουργία

Κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε

19 Μαρ 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Ολοκληρώθηκε η  πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης ,όπως και επιτάσσουν οι κρίσιμες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας, με  χρήση των tablet που παρέχει ο Δήμος στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η τηλεδιάσκεψη  της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ομαλά. Τα θέματα που συζητήθηκαν κυρίως αφορούσαν την ενίσχυση των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού καθώς και επί πλέον μέτρα προστασίας.

Δήλωση Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Στεφανάκη Γιάννη:

"Ένα από τα κύρια ζητούμενα κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποτέλεσε η απόφαση της ενίσχυσης του προϋπολογισμού αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με ποσό 95.000€, από πόρους του Δήμου που μαζί με  την κρατική χρηματοδότηση των 5.000 € αποτελούν το χρηματοδοτικό εργαλείο για τη συνέχιση εφαρμογής των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ετοιμάζεται και συστήνεται άμεσα ειδική δομή που μαζί με το "Βοήθεια στο Σπίτι" θα παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας.

Τέλος, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους νέους με αξιοποίηση ειδικών στελεχών κοινωνικής υποστήριξης . Θεωρούμε χρέος μας να στηρίξουμε κοινωνικά τα παιδιά και τους νέους πολίτες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές που όλες και όλοι μας βιώνουμε".

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου