Πιλοτική Λειτουργία

Κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε

09 Απρ 2021

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΨΗΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ολοκληρωμένη αναβάθμιση του συνόλου των αθλητικών υποδομών του προχωρά ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου. Στην οραματική πρόταση της δημοτικής αρχής του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που υποβλήθηκε με το υπ’ αριθμ. 6132/27.12.2019 αίτημα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, έπειτα από τη με αρ.πρωτ.:741 από 4/12/2019 σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη που δόθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εκδόθηκε η απόφαση ένταξης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές αφορούν:

 

  • Τη δημιουργία Θόλου επιφάνειας 930 τ.μ. για το γήπεδο 5X5 στο Τζερμιάδων, κατασκευασμένο από διπλή μεμβράνη πολυεστέρα, με μικροβιακή και μυκητιακή αντοχή, προστασία στην υπεριώδη ακτινοβολία, αυτόνομα φωτιζόμενο με φωτισμό Led, θερμαινόμενο και ρυθμιζόμενο μέσω κινητής τηλεφωνίας για την θέρμανση του χώρου, την ένταση φωτισμού, τον έλεγχο πίεσης αέρα εντός θόλου, την άμεση ενημέρωση κινδύνων, την κατανάλωσης ενέργειας  καθώς και με τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου.

 

  • Τη δημιουργία κερκίδας στο «Παππατζιρίτειο» δημοτικό γήπεδο Κουδουμαλιάς κοινότητας Αβρακόντε, χωρητικότητας 226 ατόμων με 5 βαθμίδες.

 

  • Τη δημιουργία ανεμοφράκτη για το «Παππατζιρίτειο» δημοτικό γήπεδο επιφάνειας 850τμ.

 

  • Την εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου, ιατρείου για τις ανάγκες στο «Παπατζιρίτειο» δημοτικό γήπεδο.

 

  • Την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού γηπέδου (φορητά τέρματα για μικρούς και μεγάλους, πάγκοι παρατηρητών και διάφοροι, μπάλες, μηχανή φουσκώματος, σημάνσεις κ.λπ.)

 

  • Την δημιουργία πλήρως εξοπλισμένου υπαίθριου χώρου άθλησης με προμήθεια δεκατριών (13) σύγχρονων ειδικών οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου όπως, όργανα ποδηλάτων, όργανο βάδισης αέρος, όργανο εκτάσεως ποδιών, όργανο εκτάσεων, όργανο έλξεων ώμων, όργανο πιέσεων ώμων, όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών surf board, μηχανή στήθους, πάγκοι κοιλιακών και άλλα.

 

  • Την προμήθεια και εγκατάσταση έξι (6) ζεύγη μπασκέτας ολυμπιακών προδιαγραφών.

 

  • Πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού γυμναστηρίου,  προμήθεια νέας σειράς τριάντα έξι (36) σύγχρονων οργάνων εσωτερικού χώρου, όπως κάθετη μηχανή στήθους, μηχανή τετρακέφαλων, δικέφαλων, ώμων, κοιλιακών, κάθετη κωπηλατική, προσαγωγών απαγωγών, όργανο cross over, πάγκων, ποδήλατα καθιστικού τύπου και τύπου spin, αλτήρες, βάρη, πολύζυγα, επαγγελματικοί διάδρομοι, και άλλα.

Η Πράξη που σχεδίασε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Προμήθεια εξοπλισμού για την επισκευή και συντήρηση του γηπέδου της Τ.Κ. Αβρακόντε» προϋπολογισμού 167.929,48€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Υποέργο 2: «Προμήθεια εξοπλισμού για την επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων της Τ.Κ. Τζερμιάδων» προϋπολογισμού 432.070,52€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο Δήμαρχος  Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης ,για τη θετική αυτή εξέλιξη που αφορά τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών  προς όφελος ειδικά των νέων ανθρώπων ανέφερε:

«Εξασφαλίζουμε το δικαίωμα στον αθλητισμό για όλους. Ανακαινίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το κλειστό γυμναστήριο στο Τζερμιάδων, με τριάντα έξι (36) σύγχρονα όργανα γυμναστηρίου. Δημιουργούμε για πρώτη φορά ανοιχτό επισκέψιμο χώρο άθλησης, την “αθλητική χαρά” εξοπλισμένη με δέκα τρία (13) σύγχρονα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου. Αναβαθμίζουμε το ολοκαίνουριο “Παππατζιρίτειο” δημοτικό γήπεδο στην Κουδουμαλιά κοινότητας Αβρακόντε με νέα κερκίδα 226 θέσεων, ανεμοφράκτη 850 τμ, νέο κτίριο ιατρείου, εξασφαλίζοντας και κάθε αθλητικό εξοπλισμό γηπέδου.

Αναβαθμίζουμε σε κλειστό το γήπεδο 5X5 στο Τζερμιάδων, με ειδικό φωτιζόμενο και θερμαινόμενο Θόλο, παντός καιρού και με διεθνείς προδιαγραφές. Δημιουργούμε δομές μπάσκετ σε όλο τον Δήμο.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης στο δήμο μας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές υποδομές με στόχο την ενασχόληση της νεολαίας μας και όχι μόνο, με τον αθλητισμό.

Πατάμε στα πόδια μας και διεκδικούμε τεκμηριωμένα, και ουσιαστικά, με οριστικές και βιώσιμες λύσεις, με αξιοπρέπεια!

Δημιουργούμε στο παρόν προς όφελος του αύριο για τη νέα γενιά, το αθλητικό ιδεώδες, την ιστορία και τον πολιτισμό του Λασιθίου, όλοι μαζί τιμούμε το χθες, στηρίζουμε το σήμερα, εξασφαλίζουμε το αύριο και δημιουργικά συνεχίζουμε».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ