Πιλοτική Λειτουργία

Κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε

23 Απρ 2020

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ DRONE

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, αντιλαμβανόμενος την επιτακτική ανάγκη προάσπισης της υγείας όλων από τον COVID-19, προέβη και σε δεύτερη απολύμανση. Τις προηγούμενες ημέρες, ειδικό συνεργείο απολύμανε και πάλι τόσο τα οχήματα του Δήμου όσο και τον χώρου του Δημαρχείου, το πρώην δημοτικό σχολείο Μαρμακέτων, καθώς και τα γραφεία της Αναπτυξιακής. Επίσης, απολυμάνθηκαν το Κέντρο Υγείας, το Γηροκομείο, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο, ο χώρος του ΕΚΑΒ, ο Αστυνομικός Σταθμός ,αλλά και άλλα δημόσια κτήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνεργείο απολυμάνσεων  προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση δωρεάν απολύμανσης της Πλατείας ΕΥΡΩΠΗΣ, στους πρόποδες του ΔΙΚΤΑΙΟΥ ΑΝΤΡΟΥ, του μυθολογικού σπηλαίου του Δία. Η επιδεικτική απολύμανση της πλατείας από το συνεργείο του κ.Μπαρμπούνη, έγινε με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (τύπου Drone) πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται στην Κίνα για την απολύμανση δρόμων, πλατειών κ.λπ.

Η απολύμανση ,όπως έχει αποφασιστεί από την πρώτη στιγμή, θα διενεργείται μετά από το πέρας συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από την τελευταία ,κάθε φορά, απολύμανση (βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας), με γνώμονα  την ασφάλεια του προσωπικού και του κοινού. Σε όλες τις απολυμάνσεις  χρησιμοποιούνται ειδικές απολυμαντικές ουσίες με πιστοποίηση κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Σε αυτόν τον αγώνα κατά της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει τον πλανήτη μας, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στέκεται όρθιος, λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ,και διαβεβαιώνει πως όλοι ΜΑΖΙ θα βγούμε νικητές, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

 

 

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας