Πιλοτική Λειτουργία

Κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε

08 Αυγ 2020

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΝΗΛΑΤΩΝ – Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

Στους πρόποδες του Δικταίου Άντρου, στο ειδικό ιπποστάσιο του Δήμου, έγινε η δωρεάν διανομή στολών (μπλουζάκια - καπέλα με την ονομασία του συλλόγου) καθώς και  μασκών προς τους ονηλάτες του Οροπεδίου Λασιθίου, που δραστηριοποιούνται με τα γαϊδουράκια τους στον χώρο, για την πρόσβαση των χιλιάδων επισκεπτών από την πλατεία Ευρώπης προς το Δικταίον  Άντρον, μυθολογικό  τόπο γέννησης του Δία, που αποτελεί πόλο έλξης διεθνώς. 

Παράλληλα με τη δωρεάν διανομή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπου δόθηκαν συγκεκριμένες συστάσεις και οδηγίες για την πιστή εφαρμογή του κανονισμού του Δήμου και των νέων υγειονομικών διατάξεων-πρωτοκόλλων σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19. Τονίστηκε προς όλους η ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των κανόνων για την προάσπιση της υγείας τόσο των επισκεπτών όσο και των ίδιων, και έγινε ειδική και εκτενής αναφορά στα πρωτόκολλα που πλέον οφείλουμε να εφαρμόζουμε. Στη σύσκεψη που προηγήθηκε συμμετείχαν, πέραν του Δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νικηφόρος Γερακάκης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου, Χάρης Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχρού, Μιχάλης Χαλκιαδάκης, το μέλος της Αναπτυξιακής, Γιώργος Μπελούκας, καθώς και ο Αστυνομικός του Αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου, Γρηγόρης Καλομοίρης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε τον δέοντα σεβασμό στον ιερό χώρο και τους χιλιάδες επισκέπτες που μας εμπιστεύονται. Συστήνουμε επιμέλεια, τήρηση των διατάξεων για την προστασία των ζώων ,και, κυρίως, αυστηρή εφαρμογή του Δημοτικού κανονισμού και των υγειονομικών πρωτοκόλλων (Covid-19) που διέπουν το επάγγελμα του ονηλάτη.  Ακόμη,  τόνισε πως,  στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, στηρίζοντας  έμπρακτα τα παραδοσιακά επαγγέλματα και την τοπική οικονομία που ειδικά φέτος το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, και υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών σε κάθε τομέα”.

Οι ονηλάτες ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τη δωρεά των στολών και για τις ενέργειες υποστήριξης του παραδοσιακού επαγγέλματος του ονηλάτη, αλλά και για  την εμπιστοσύνη της Δημοτικής Αρχής προς το πρόσωπό τους, τονίζοντας ότι θα συμβάλλουν στην προσπάθεια του Δήμου  όλοι μαζί,  υπακούοντας αυστηρά  στα πρωτόκολλα και τον δημοτικό κανονισμό.

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου