Πιλοτική Λειτουργία

Κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε

26 Μαρ 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Σε μια σημαντική απόφαση, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού, προχωρά ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου που σχεδίασε και υλοποιεί με επείγουσες διαδικασίες τη μεταφορά συγκεκριμένων υπηρεσιών του σε άλλο δημόσιο κτήριο, εντός των ορίων του Οροπεδίου Λασιθίου.

Πιο αναλυτικά, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη, σε μια προσπάθεια εύρεσης άμεσης λύσης για να αποφεύγεται ο καθημερινός συνωστισμός στο Δημαρχείο, αποφασίστηκε  η προσωρινή μεταστέγαση συγκεκριμένου αριθμού προσωπικού, το οποίο και θα μεταβεί σε άλλον χώρο έως ότου επανέλθουμε, ως χώρα, σε μια κανονικότητα. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις Υπηρεσίες είναι ήδη έτοιμος και έχουν τηρηθεί οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται .Ως εκ τούτου, η μεταφορά  των υπηρεσιών θα εφαρμοστεί από αύριο, Παρασκευή, 27 Μαρτίου.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ,στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ήδη λάβει  από την πρώτη στιγμή, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και απομακρύνει την όποια πιθανότητα για διασπορά του ιού μεταξύ των εργαζομένων του, ενώ ,επίσης, σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο σενάριο κρούσματος, δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε καραντίνα όλο το προσωπικό.

Οι υπηρεσίες που αποφασίστηκε να μετακινηθούν είναι οι: υπηρεσία  Ύδρευσης- Αποχέτευσης, υπηρεσία Καθαριότητας, υπηρεσία Μεταφορών.

Αρμόδιος για την παραπάνω διαδικασία ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, Ευάγγελος Σιγανός.

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου