Πιλοτική Λειτουργία

Κοινωνικά δίκτυα

Δημοσιεύτηκε

10 Σεπ 2020

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ & ΜΑΛΙΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κο. Σταύρο Αρναουτάκη, είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, στα γραφεία της Περιφέρειας, στο Ηράκλειο Kρήτης, και επί τάπητος τέθηκαν νευραλγικά και χρόνια θέματα που αφορούν το Οροπέδιο Λασιθίου.

 

Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κος. Νίκος Συριγωνάκης , η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό ,κα. Γωγώ Μηλάκη, ο Αντιδήμαρχος  Υποδομών & Ανάπτυξης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, κος. Γιώργος Στρατάκης,  καθώς κι ο συνεργάτης του Δήμου  Οροπεδίου Λασιθίου, Λογιστής, κος. Μανώλης Χρονάκης .

 

Σκοπός  της συνάντησης  ήταν η  δρομολόγηση έργων, με προεξάρχουσα την πρόσβαση από και προς το Οροπέδιο Λασιθίου και συγκεκριμένα  το τμήμα  του δρόμου Κράσι  -  Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και τον κόμβο Μαλίων ,ένα ζήτημα νευραλγικό για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για την προσέλκυση  επισκεπτών, που πια δρομολογείται και οδεύει για πρώτη φορά στην επίλυσή του με στρατηγική μελέτη και σχεδιασμό .

Ακόμη, στο τραπέζι της σύσκεψης ετέθη και η οδική σύνδεση του Αεροδρομίου Καστελλίου με το Οροπέδιο Λασιθίου, μέσω της επαρχιακής οδού Καστελλίου -Κασταμονίστας -Τσούλη Μνήμα  - γέφυρας  Χώνου Κάτω Μετοχίου ,ενώ συζητήθηκε και η ολοκλήρωση έργων οδοποιίας εντός του Οροπεδίου Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε  ενημέρωση του κ. Σταύρου Αρναουτάκη από τον Δήμαρχο  σχετικά  με την υποβολή προτάσεων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε διάφορα  χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Οι προτάσεις αυτές σχετίζονται με τα βιοαπόβλητα , με τη διαχείριση των λυμάτων, με την  Πλατεία Ευρώπης στους πρόποδες του Σπηλαίου γέννησης του Δία, με το κτήριο του πρώην ΤΕΕ Αγ. Γεωργίου, με τα Ορειβατικά Μονοπάτια , τα σχολεία, με κτήρια που χρήζουν ενεργειακής αναβάθμισης, με την ψηφιακή προβολή κ.ά.

Ο κ. Στεφανάκης υπογράμμισε την αδυναμία, ιδιαίτερα  των  μικρών και ορεινών Δήμων, να υλοποιούν μεγάλα έργα εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό .Έτσι, διερευνήθηκαν λύσεις για την απασχόληση  νέων επιστημόνων αλλά και στελεχών, που προέρχονται και είναι μόνιμοι κάτοικοι Οροπεδίου Λασιθίου, σε μια προσπάθεια της τωρινής Δημοτικής Αρχής να μείνει ο κόσμος στον τόπο καταγωγής του, ειδικότερα σε μια περίοδο που πολλοί αναζητούν τη φυγή για εργασιακούς λόγους .

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ